10 цікавих пляжних ігор для дітей

10 цікавих пляжних ігор для дітей

Щоб дитина не нудьгувала на пляжі, існує безліч цікавих ігор. Запропонуйте дитині зіграти в одну з цих 10-ти ігор і час проведений на березі пролетить непомітно.

Зібрати плаваючі речі. Ви закидаєте у воду різні предмети, що не тонуть (пластмасові пасочки, пластикові пляшки тощо), а діти повинні їх виловити підсакою. Головне стежити за тим, щоб не закинути предмет надто далеко.

Ресторан з піску. Всі звикли будувати замки з піску. Але замки – це не єдина розвага з піском. А якщо пограти в ресторан? Нехай діти вибирають собі страву і відправляються її "готувати" з піску, камінчиків і мушель. Потім дорослі можуть це все "дегустувати".

Малюнки на піску. Дорослому слід спочатку намалювати рамку для майбутньої картини, щоб діти не сварилися через простір. А потім дітвора з допомогою пальців, рук, ніг, мушель та іншого матеріалу нехай малюють картини. Потім можна влаштувати виставку.

Малюємо водою на піску. Наберіть води в пластикову пляшку, в кришці проробіть отвір. Дитина може здавлюючи пляшку і бризкаючи водою, малювати химерні лабіринти на сухому піску, по яким потім весело ходити.

Лижники. Якщо уявити, що пісок – це сніг, можна весело пограти в лижний похід. Нехай одна дитина йде по пляжу не відриваючи ноги від піску. А решта нехай гуськом слідують за нею. Весело, коли робляться різкі повороти, зигзаги і круги.

Бризкалки. Треба забігти у воду, зробивши якомога більше бризок.

Крокодил. Одна дитина вдає крокодила і спить в воді. Інші діти граються навколо неї. Раптом, крокодил прокидається і ловить їх.

Цікаві завдання. Це розвага залежить від бажання і фантазії дорослого, який дає завдання дітям. Можна запропонувати порахувати людей на пляжі. Можна попросити зібрати 20 мушель, наносити води повне відерце в долонях та ін.

Відерце з сюрпризом. Насипаємо повне відро піску, а в нього ховаємо кілька сюрпризів (мушлю, камінчик, пасочку тощо) Дитина має відкопати ці предмети, або просто засунути руку і шукати їх у відрі з піском.

Закопати один одного в пісок. Це чудове заняття подобається всім. Особливо приємно потім звільнятися від піску і з розгону бігти в воду.