10 корисних речей, які повинні бути в багажнику автомобіля передбачливого водія

10 корисних речей, які повинні бути в багажнику автомобіля передбачливого водія

Кожен автомобіліст самостійно комплектує свою машину запасними частинами та інструментами. Однак, крім них, під рукою буде корисно мати і деякі інші речі, які в «обов’язковий» перелік дорожньої поліції не входять, але будуть вельми корисні для автомобіліста, повідомляють "Спектр новости" з посиланням на autopalace.com.ua.

1. Кабель

З’єднувальний кабель для акумулятора. Мабуть, не варто пояснювати, що засоби екстреної зарядки акумулятора не будуть зайвими в будь-якому автомобілі, особливо, якщо є необхідність покинути місто і виїхати за його межі. Коштує дешево і місця займає небагато.

2. Аптечка

В кожному автомобілі повинна бути медична аптечка з усім необхідним для надання першої медичної допомоги. Краще всього, якщо аптечок буде дві — в салоні і багажнику. Варто також постійно стежити за вмістом і поповнювати аптечку в міру витрат.

3. Наповнювач для котячого лотка

Мати мішок наповнювача в багажнику автомобіля буде також не зайвим. Для чого? Ну хоча б для того, щоб швидко і ефективно позбавлятися від різних розлитих в автомобілі рідин. Важливо й те, що наповнювач чудово вбирає запах від рідини.

4. Запасне колесо

Не варто забувати про те, що в машині має бути і новеньке запасне колесо.

5. Електронасос і датчик тиску

Датчик для перевірки тиску в шинах і, звичайно ж, насос — це ті дві речі, без яких не обійдеться жоден автомобіль. Найкраще, щоб насос був автоматичним, електронним. Займають ці речі зовсім небагато місця, а їх допомога в разі потреби просто неоціненна.

6. Інструменти

Звичайно ж, жодному автомобілісту не обійтися без набору різноманітних інструментів. Найкраще обзавестися всім, що може стати в нагоді для дрібного ремонту автомобіля, зокрема ключами для зняття коліс. Інструменти повинні бути міцними і функціональними. Варто також мати невелику лопатку і сокиру, на всякий випадок.

7. Аварійний набір

Якщо в дорозі сталася поломка, то на час ремонту необхідно використовувати аварійний набір. Не зайвим буде обзавестися і парою захисних відсвічуючих жилетів.

8. Вогнегасник

Вогнегасник — одна з найнеобхідніших речей у автомобілі. Варто пам’ятати про те, що вогнегасник потрібно регулярно міняти на новий.

9. Ковдра

Ковдра — ця річ також буде дуже корисною, особливо якщо ви полюбляєте далекі поїздки. Використовувати таку просту річ як ковдру можна для найрізноманітніших завдань, тому описувати спектр застосування цього атрибута ми не станемо.

10. Екіпірування по ситуації

Не можна бути готовим до всього. Саме тому, вирушаючи в далеку поїздку, варто заздалегідь подумати, що може стати в нагоді в непередбачених, екстрених ситуаціях. Перетворювати машину в «гастроном на колесах» не варто, проте мати під рукою ліхтарик, клейку стрічку, а іноді і резервний акумулятор — буде не зайвим.