10 найбагатших країн світу

10 найбагатших країн світу

Існує безліч рейтингів найбагатших країн. Все залежить від критеріїв і підрахунків, за якими оцінюється рівень життя, а також організацій, які їх створюють.

Сайт bigpicture пропонує список на основі показника ВВП на душу населення.

10. США, 53 001 долар Примітно, що США перебувають лише на десятому місці. Хоча зазвичай вони очолюють всі рейтинги. У Сполучених Штатів дійсно одна з найпотужніших економік світу, це одна з провідних країн у сфері сучасних технологій, і у неї достатньо природних ресурсів.

9. Швейцарія, 53 977 доларів Швейцарія – це не просто одна з найбагатших країн світу, вона ще пропонує і один з найкращих рівнів життя. У неї високотехнологічна стабільна економіка і різні джерела доходу, включаючи банки, сільське господарство і туризм. Вона знаходиться на 15-му місці з експорту та на 17-му – з імпорту товарів.

8. Сан-Марино, 62 766 доларів Економіка країни, заснована на промисловості, сфері послуг, фінансах і туризмі, відрізняється неймовірною стабільністю. Це одна з найрозвиненіших країн у світі. У неї немає державного боргу, а рівень безробіття низький. Втім, і населення тут всього 32 576 чоловік.

7. ОАЕ, 63 181 долар Економіка ОАЕ ґрунтується переважно на туризмі, експорті газу і нафти. Уряд гарантує своїм громадянам високий рівень доходів і життя, розвинену інфраструктуру, надзвичайно низький рівень безробіття. Не дивно, що сюди їдуть на заробітки з усього світу, особливо з азійських та арабських країн.

6. Норвегія, 64 363 долара Населення Норвегії складає трохи більше 5 мільйонів чоловік. Економіка країни в основному розвивається за рахунок видобутку нафти і газу, рибного промислу, сільського господарства. Вона відрізняється стабільністю протягом багатьох років.

5. Кувейт, 70 785 доларів Кувейт – один з найбільших експортерів нафти у світі. Не дивно, що стабільна економічна і політична ситуація, високий рівень доходів і життя, розвинена інфраструктура, низький рівень безробіття приваблюють тисячі мігрантів, особливо з сусідніх арабських країн.

4. Бруней, 73 823 долара Бруней – одна з найменших країн у світі, її населення всього лише 415 тисяч чоловік. Економіка розвивається в основному за рахунок видобутку та експорту нафти і газу. Він становить 90% ВВП. Державного боргу у країни немає.

3. Сингапур, 78 762 долара Економіка країни в основному базується на туризмі, торгівлі та промисловості, які становлять 25% ВВП. Сингапур – це один з головних світових торгових центрів.

2. Люксембург, 90 333 долари перетворили країну в одне з найпопулярніших місць для бізнес-міграції тих, хто хоче вести свої справи, не сплачуючи величезні податки. Населення країни всього лише 549 тисяч.

1. Катар, 145 894 долара Як не дивно, але на першому місці знаходиться Катар, куди завдяки низькому рівню безробіття, високому рівню доходів і життя, розвиненый сучасній інфраструктурі не зменшується потік мігрантів. Економіка країни розвивається переважно за рахунок видобутку нафти і газу.