Десять правил економії палива

Десять правил економії палива

1. Прогнозуйте дорожню ситуацію. Якщо ви, наближаючись до червоного сигналу світлофора, тиснете на гальмо на повному ході, а при перемиканні на зелений зриваєтеся з місця, то ви гостюватимете на заправці набагато частіше, ніж водії, що вибирають швидкість, що відповідає дорожній ситуації.

2. Не грійте мотор під час стоянки автомобіля. Не вичавлюйте з нього максимум – тим самим ви зменшите забруднення довкілля і апетит вашого автомобіля.

3. Вимикайте мотор навіть під час коротких зупинок. Страх зносити стартер через часті запуски двигуна необгрунтований: мотор сучасних авто розрахований на декілька десятків тисяч запусків.

4. Уникайте водіння на високих обертах. Чим нижчі обороти двигуна, тим нижчою є витрата палива. Як тільки ви завели мотор, якнайскоріше перемикайтеся на більш високу передачу, поки не досягнете потрібної швидкості.

5. Найекономічніший спосіб водіння по трасі – з активованим круїз-контролем.

6. Скоректуйте ваш стиль водіння під особливості місцевості. При їзді по горбистій місцевості треба вчасно упевнитися, що, коли ви спускатиметеся, автомобіль набере потрібну швидкість і максимально можливий крутний момент для початку чергового підйому.

7. Звертайте увагу на тиск повітря в шинах. Частково спущені шини можуть стати причиною значного збільшення витрати палива – до 10%, а особливо зимові шини з жорстким протектором через підвищений опір коченню.

8. Не возіть з собою непотрібний вантаж. Залежно від автомобіля, 100 кг додаткового вантажу “коштують” близько 0,7 л палива на 100 км.

9. Позбавляйтеся від зайвого багажу, якщо в ньому немає необхідності. Якщо ви їдете з багажником на даху у відпустку, будьте готові до того, що споживання палива завдяки вашій швидкості зросте до 20%.

10. Не використовуйте без потреби систему кондиціонування повітря. Робота кондиціонера підвищує споживання палива до двох літрів на 100 км. Тут варто зазначити, що з відкритим вікном споживання палива вища, ніж при закритих вікнах і роботі кондиціонера.