5 міфів про цукор, які вас здивують

5 міфів про цукор, які вас здивують

Не все так однозначно з цим солодким продуктом!

Можна повністю виключити цукор з раціону
Вирішили перейти на несолодкий чай і повністю прибрати з раціону цукерки з тістечками? Не спокушайтеся: цукор все одно буде присутній у вашій їжі. Адже крім відомих нам білих кристаликів, цукор у великій кількості знаходиться у фруктах (фруктоза) і в молоці (лактоза). А ще глюкоза знаходиться в усіх без винятку вуглеводних продуктах. У тих самих кашах ... Прочитавши цю інформацію, ні в якому разі не обіцяйте собі викреслити з раціону "молочку" і фрукти, ці жертви абсолютно марні.

Буває сік і без цукру
На жаль, це не так. Сік, який ми купуємо в магазині, роблять із концентрату, що має консистенцію пюре. У той момент, коли його розводять до стану напою, в нього додають воду, лимонну кислоту і ... цукор. Без цього напій вийде просто несмачним. Якщо хочете уникнути зайвого споживання цукру, пийте власноруч віджаті соки. Або розбавляйте магазинні газованою водою.

Якщо на етикетці не написано "цукор", значить, його там немає
Нічого подібного! Зверніть увагу на ті інгредієнти, які закінчуються на слово "цукор", наприклад, "кокосовий цукор", і на ті, які закінчуються на "-оза". Також до складу продукту можуть входити патока, солод, згущене молоко, мед, концентрат фруктового соку ... Всі вони містять настільки ненависний вам цукор.

Якщо продукт не солодкий, значить, в ньому немає цукру
У складі переважної кількості соусів, а також в крупах, макаронах, міститься цукор. Адже він не тільки служить підсолоджувачем, але і підсилює смак. Його може бути мізерна кількість, проте це не змінює того факту, що організувати своє харчування так, щоб взагалі не вживати цукор, неможливо.

Відмовляючись від цукру, треба відмовитися і від десерту
Ні і ще раз ні! Як було сказано вище, глюкоза дає організму енергію. А ще вона підвищує настрій: згадайте, як ви після тортика готові полюбити весь світ. Якщо ви твердо вирішили відмовитися від кристалічного цукру (який дійсно не дуже корисний), отримуйте енергію і гарний настрій, ласуючи фруктами. І не відмовляйте собі в шоколаді, просто вибирайте чорний, а не молочний.