5 порад на зустріч ідеальній шкірі

5 порад на зустріч ідеальній шкірі

Зменшити пігментацію, розгладити зморшки і освіжити тон: вся справа в харчуванні

1. Сахару - ні
"Ні - означає і ніяких тортиків у свята. Цукор в організмі - найперший помічник зморшок. Як це відбувається? Дуже просто: кристалізуються волокна колагену, і замість того, щоб скорочуватися і розтягуватися, вони просто ламаються при міміці. І все: готовий залом, який за рік-два перетвориться на повноцінну зморшку.

2. Жиру - так
Жирні кислоти вбудовуються в верхні шари шкіри, зміцнюючи стінки мембран клітин. Таким чином здійснюється захист шкіри від вільних радикалів, утримується волога, підвищується еластичність шкіри. Так що жирна риба, горіхи, авокадо і рослинні масла повинні в твоєму раціоні оселитися всерйоз і надовго.

3. Більше вітаміну С
Ніщо не підтримає молодість шкіри краще, ніж вітамін С. Тобі його точно не вистачає, якщо ти живеш в місті, тому або збільш кількість цитрусових в раціоні (якщо немає проблем зі шлунком), або приймай вітамін С в розчині або таблетках.

4. Більше цинку
Цинк відповідає за швидке оновлення клітин. Завдяки йому шкіра вирівнюється, набуває здорового кольору, зникають запалення і прищі, тому для омолодження шкіри без нього не обійтися. Цинку багато в кунжуті, гарбузовому насінні, арахісі і насінні соняшнику.

5. Більше білків
На кожен кілограм твоєї ваги має припадати 1 грам білка в добу, - стверджує доктор Барнс, - і якщо білка менше - шкіра старіє набагато швидше. Саме з білка будуть збудовані молоді волокна колагену, еластину, білок потрібен для енергетичного обміну, словом - перевір, щоб м'ясні чи рибні страви ти їла не менше, ніж двічі на добу!
Джерело