Продукти для очищення печінки

Продукти для очищення печінки

Достатньо просто включити в денний раціон кілька видів продуктів - і функція самоочищення вашої печінки запрацює нормально. Важливо також спостерігати за тим, що ви їсте - намагатися виключати смажені страви, а також синтетичні продукти і напівфабрикати.

* Грейпфрут. Природні процеси очищення печінки будуть функціонувати нормально, завдяки дії вітаміну С і антиоксидантів, які в надлишку містяться в цьому фрукті. Можна пити грейпфрутовий сік - це підвищить процес вироблення печінкових елементів, а вони попередять "засмічення" організму.


* Морква і буряк. Дані овочі є справжніми коморами рослинних флавоноїдів і бета-каротину. Ці елементи, у свою чергу, здатні добре стимулювати і якісно поліпшити функції печінки. Іншими словами, очищення організму буде проходити не тільки інтенсивніше, але і більш повноцінно.

* Зелений чай. Любителі цього напою можуть порадіти - він надзвичайно корисний для печінки. Зелений чай містить катехіни - рослинні антиоксиданти. Саме токсини і інші речовини, які є найбільш небезпечними для організму виводяться печінкою з допомогою цих елементів. Всім відомий омолоджуючий ефект, який дарує зелений напій, його благотворний вплив на людину в цілому, практично кожен внутрішній орган або система отримує щось корисне від даного виду чаю.

* Яблука. Ці фрукти багаті пектином. Крім того, яблука містять речовини, які допомагають у самоочищенні організму системи травлення від токсинів. Це розвантажує печінку, допомагає їй працювати більш ефективно, і не накопичувати в собі шкідливі речовини.

* Рослинна олія холодного віджиму. Рослинні олії - як оливкова, так і конопляна, і льняна, за умови вживання їх в помірній кількості, є придатними для печінки продуктами. Вони містять корисні жири, які поглинають токсини - це, знову ж таки, знімає з печінки частину навантаження.

* Лимон і лайм. Якщо щоранку випивати трохи свіжого соку цих фруктів - печінка "прокинеться" і почне діяти активніше. Шкідливі речовини в організмі не будуть застоюватися - і ви скоро відчуєте поліпшення загального самопочуття.

* Капуста. Всім відома звичайна білокачанна капуста - сильний союзник печінки. Рекомендується приймати як свіжу, так і тушковану, і квашену капусту.