70% росіян вважають, що "Кримнаш" пішов їм на користь

70% росіян вважають, що анексія Криму пішла на користь Росії

Про це свідчать дані соцопитувань, що їх оприлюднив на своєму сайті російський "Левада-Центр", передає Еспресо.TV.

Дане опитування було проведене в березні 2015 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Лише 18% опитаних вважають, що від анексії Криму більше шкоди ніж користі, 12% зазначають, що на це питання важко відповісти, а 70% вбачають в цьому користь для Росії.

На питання, "Як ви вважаєте, які почуття викликає в Україні приєднання Криму Росією?", 38% опитаних відповіли - "Ненависть до Росії в цілому".

Кожен 5 опитаний вважає, що російських військ зараз в Україні немає, і лише 13% вважають, що Росія веде воєнні дії в Україні.

Також дві третини опитаних (64%) вважають, що ЄС продовжить санкції проти Росії.

Серед росіян зростає незадоволення контрсанкціями на імпорт продуктів з ЄС та США, які запровадила Росія у відповідь на санкції країн Заходу. Якщо у серпні 2014 року таких було 13%, то в березні 2015 року – 25%.

За цей період зросла також кількість людей, яким вони завдали суттєвої шкоди, – з 5% до 18%. За даними соціологів, впевненості в тому, що бойові дії на сході України закінчаться, у населення Росії немає.

Нагадаємо, що нещодавно соцопитування показали, що 54% росіян готові пробачити Путіну все.