Адвокат Януковича погрожує Україні Європейським судом

Адвокат Януковича погрожує Україні Європейським судом

Захист екс-президента України Віктора Януковича має намір подати скаргу до Європейського суду з прав людини на його заочне засудження в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив адвокат екс-президента України Віталій Сердюк, передає "Спектр новости" з посиланням на depo.ua.

"На сьогоднішній день захистом була подана касаційна скарга на заочне засудження Януковича. Якщо Печерський суд не захотів слухати Януковича, незважаючи на його вимогу, суд другої інстанції взагалі відмовився розглядати справу по суті. Після розгляду цього питання ми маємо надію, що Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, прийме правильне і законне рішення", - висловив сподівання Сердюк.

"В іншому випадку буде подана скарга в Європейський суд з прав людини. Вона вже підготовлена і найближчим часом буде подана в ЄСПЛ. Всі ці справи в певний час прийдуть в європейські інстанції", - попередив адвокат.

Нагадаємо, 11 серпня Апеляційний суд Києва відмовився розглядати апеляцію захисту екс-президента України Віктора Януковича щодо початку процедури заочного судового розгляду.