Арсеній Яценюк сказав, ким замінять податкову міліцію

Арсеній Яценюк сказав, ким замінять податкову міліцію

Уряд внесе до Верховної Ради законопроект про заміну податкової міліції у складі Державної фіскальної служби (ГФС) демілітаризованої службою фінансових розслідувань.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу, передає gazeta.ua

"Замість податкової міліції, яка сьогодні мілітаризована і має специфічну репутацію, ми переходимо на стандартний західний підхід, де податкова міліція ліквідується, а створюється професійна служба фінансових розслідувань у складі ГФС", - сказав він.

"Демілітаризованої, без погонів, без автоматів, але з мізками і сильними людьми, які здатні відстежувати всі схеми з ухилення від сплати податків, по конвертаційних центрів та формуванню незаконних податкових кредитів", - описав прем'єр своє бачення нової служби.

Міністр фінансів Наталія Яресько уточнила, що службу фінансових розслідувань передбачається створити саме у складі ГФС, оскільки раніше в уряді розглядали можливість її створення як нової окремої структури та передачі їй функцій по боротьбі з економічними злочинами від інших правоохоронних органів.

Яценюк доручив у найкоротші терміни підготувати відповідний законопроект.