Авіакомпанію «Аеросвіт» визнано банкрутом

Авіакомпанію «Аеросвіт» визнано банкрутом

Господарський суд Київської області визнав авіакомпанію «АероCвіт» банкрутом і ухвалив рішення про її ліквідацію, повідомляє прес-служби Вищого господарського суду України, передає radiosvoboda.org.

Розпорядником майна і ліквідатором компанії призначений Леонід Талан.

27 грудня 2012 року «Приватне акціонерне товариство «Авіакомпанія «Аеросвіт»» звернулось до суду з заявою про порушення справи про банкрутство. Господарський суд Київської області 29 грудня 2012 року порушив провадження у справі про банкрутство «АероСвіту» за заявою цієї компанії. Рішення суду, зокрема, передбачає мораторій на задоволення вимог кредиторів. В «АероСвіті» заявляли, що метою цього кроку є відновити платоспроможність компанії і забезпечити виконання її зобов’язань.

На початку січня 2013 року низку рейсівавіакомпанії «АероСвіт» скасували, а з 15 сiчня 2012 року маршрутна мережа, що включала, крiм внутрiшнiх рейсiв, ще близько 80 мiжнародних напрямкiв, скоротилася до двох внутрiшнiх i до десятка мiжнародних маршрутiв.

У лютому 2013 року Київський апеляцiйний господарський суд скасував рішення суду попередньої інстанції про порушення справи про банкрутство компанії. Таким чином, суд частково задовольнив апеляційну скаргу Бориспільської об’єднаної державної податкової інспекції щодо запобігання безпідставній ліквідації платника податків.

Станом на кінець грудня 2012 року «Аеросвіт» мав заборгованість перед кредиторами в обсязі 4,27 мільярда гривень.