Більше сотні уральських найманців втекли з Донбасу додому


За місяць війни на Донбасі вони встигли посваритися з керівництвом ЛНР і втратити спонсора.
 
Поїзд Новоросійськ - Нижній Тагіл сьогодні рано вранці привіз в Єкатеринбург більше сотні чоловік у військовій формі. На Урал з відрядження повернулися добровольці, які воювали в Донбасі, пише e1.ru.
 
- Хлопці їхали в семи вагонах, в кожному 30-40 осіб. Всього близько 180 осіб, - розповіла начальник пасажирського поїзда Ганна Кошелева. - Ну, може, трохи менше. Їх відразу видно, та вони особливо і не ховалися. Частина зійшла в Казані. Хлопці неговіркі, суворі. Але вели себе добре.
 
Цим же потягом приїхала і група глави свердловського фонду ветеранів спецназу Володимира Єфімова. 11 березня він разом з 50 бойовиками виїхав до України - це була найбільша офіційна місцева група добровольців з початку оголошеного перемир'я. Повернулася сьогодні лише половина: інші продовжують воювати в гвардії Донецької народної республіки.
 
- Ми працювали на блокпостах, займалися патрулюванням. Боїв серйозних не було - одні провокації з боку української армії: то вистрілять в нашу сторону, то техніку покажуть. Мінські домовленості ними ніяк не дотримуються, - поділився враженнями Єфімов. - Клімат там жахливий - всі перехворіли грипом, ангіною, запаленням легенів.
 
Єфімов зазначив, що він та його хлопці розчарувалися в Луганській Народній Республіці, в яку спочатку приїхали, через "лукавого керівництва" та місцевого населення.
 
- За київським законами ми терористи. По мадридському суду теж терористи. За законом Луганської республіки особи, не включені в штат збройних сил, є також членами незаконних збройних формувань. А якщо взяти гроші у них за контрактом, як вони пропонують, то ми в Росії станемо найманцями, - повідомив Володимир Єфімов. - Вони явно тяжіють до України. Платять їм податки. А місцеве населення місцями називає нас окупантами. У нас пропало бажання працювати в цій республіці, і ми перейшли в ДНР. Там обстановка набагато краще, населення нас вітає.
 
Квитки додому групі Єфімова довелося брати за свій рахунок: з одним зі своїх спонсорів він посварився, коли назвав його ім'я журналістам під час проводів добровольців. А у чоловіка виявився бізнес за кордоном, він "психанув" і відмовився допомагати.
 
Незважаючи на подію, Єфімов повідомив, що планує готувати нову групу добровольців. У нього вже є 40 осіб бажаючих, яких він буде відправляти в Донецьку Народну Республіку в місцеву гвардію.

Джерело: http://svidok.ua/