Батьків харківських школярів попросили не купувати підручники за свій рахунок

Батьків харківських школярів попросили не купувати підручники за свій рахунок

Усі школярі, крім учнів 4-х і 7-х класів, забезпечені підручниками, але й цим дітям підручники купувати не потрібно.

Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, проблема з цими класами виникла через те, що вони почнуть займатися за новою програмою.

Підручники для дітей написані, узгоджені, надруковані, але ще не закуплені.

«Ця проблема є не тільки в Харкові. За інформацією Міністерства освіти і науки, на сьогоднішній день з держбюджету вже виділено 180 млн грн на виготовлення та закупівлю підручників, але, на жаль, цієї суми недостатньо для того, щоб заплатити за всі підручники для 4-х і 7-х класів, тому прийнято рішення, що решта бракуючих коштів буде виділена обласною держадміністрацією», - зазначила Ольга Деменко.

У департаменті просять батьків не купувати підручники за свій рахунок, не створювати ажіотаж навколо цієї ситуації, оскільки сподіваються, що підручники все ж надійдуть у школи вчасно. Принаймні, через 10 днів ситуація повинна прояснитися. Директор Департаменту освіти підкреслила, що навіть якщо цих підручників не буде, уроки будуть проводитися якісно, і діти будуть одержувати матеріал за затвердженою програмою в потрібному обсязі.

Як зазначають педагоги, подібні проблеми з дефіцитом тих чи інших навчальних посібників могли б вирішити електронні книги. Але поки до їх введення школи не готові: необхідний час, щоб остаточно з'ясувати, якими вони повинні бути, і головне - як вони будуть впливати на здоров'я школярів.