Бережіть нерви

Бережіть нерви

Від постійного нервового напруження жіночий організм виснажується, з'являються проблеми з нігтями, волоссям і зморшки. Щоб не піддавати себе передчасному старінню, навчіться менше нервувати. Про те, як це зробити, читайте в нашому матеріалі.

Люди нервують через те, що бояться зазнати невдачі. Це — основний посил нервовій системі, через що проявляється стан тривожності. Хоча схильність нервувати не є природною реакцією організму на стресову ситуацію. Так, стрес — це всього лише результат особистого сприйняття тієї чи іншої події в наслідок якихось психологічних установок (наприклад, якщо у мене вдома буде брудно, мене перестануть любити і так далі). Щоб навчитися ставитися до того, що відбувається по-іншому, просто тренуйтеся.

Не думайте про минуле і майбутнє

Багато жінок переживають через те, що колись було, або ж через те, що може трапитися. Психологи радять навчитися жити сьогоднішнім днем і думати тільки про сьогодні. Просто забороняйте своїм думкам витися навколо чого-небудь, крім сьогоднішнього дня. І вирішуйте проблеми по мірі їх виникнення.

Більше позитиву

Даруйте собі позитивні емоції. Одне з головних правил психології звучить так: позитив завжди може "витіснити" негатив. Будуйте графік свого життя так, щоб у вас був час на позитивні емоції. Чим більше ви будете відчувати щось хороше, тим менше вам захочеться нервувати.

Обов'язково простежте, щоб у вашому житті було постійне розслаблення: ванни, масажі, хороший секс. Все це розслабляє тіло, а людина, що вміє розслаблятися, менше схильна до стресів.

Пийте ромашку і харчуйтеся правильно

Додайте в свій раціон ромашковий чай. Він заспокоює, і дуже корисний для шкіри. Відмінним доповненням до нього стане мед. До речі, харчування має велику роль в роботі нервової системи. Тому намагайтеся харчуватися правильно, а якщо це неможливо, слідкуйте за достатньою присутністю у вашому раціоні овочів, фруктів і риби.

Читай книги про позитивне мислення

Книги про позитивну психологію вчать правильно ставитися до життя. Зокрема, така література допомагає навчитися по-іншому оцінювати ті чи інші життєві ситуації, а також розуміти, що в будь-якому випадку, все буде добре. Як показує практика, прочитання такої літератури вчить любити й цінувати себе, і як наслідок, набагато менше нервувати.

hochu.ua