Без державної підтримки процес створення ОСББ провалиться, – експерт

Без державної підтримки процес створення ОСББ провалиться, – експерт

Без суттєвої державної підтримки процес створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків провалиться.

Про це заявив міністр з питань ЖКГ (2007-2010 роки) Олексій Кучеренко в ефірі одного з телеканалів, – повідомляє УНН.

«Без суттєвої державної підтримки, без організації не тільки фінансової підтримки, але інформаційної, психологічної, ресурсної, будь-якої іншої, цей процес провалиться», – зазначив Кучеренко.

Кучеренко пояснив, що сьогодні населення України не готове самостійно ремонтувати «хрущовки» зразка 1955 або 1975 років.

«Нові тарифи та нова так звана тарифна політика, яку я називаю геноцидом, насправді, вона передбачає, що 60% населення піде по субсидії», – наголосив Кучеренко.

За словами Кучеренка, офіційно, 9 млн сімей будуть визначені як жебраки і не матимуть кошти заплатити за комунальні послуги, тому вони будуть вимушені брати субсидії, отже не матимуть змоги заплатити за капітальний ремонт «хрущовки».

Він також додав, що середня вартість комплексного ремонту «хрущовки» становить 2 млн грн, якщо поділити на сто квартир, то вийде по 20 тис. грн на квартиру.

Нагадаємо, з 1 липня 2016 року набуває чинності Закон України «Про особливості здійсненню права власності у багатоквартирному будинку» згідно з яким ЖЕКи офіційно припинять своє існування, а мешканці багатоповерхівок зможуть самостійно управляти своїми помешканнями. Однак Верховна Рада прийняла законопроект, яким дозволяється ЖЕКам надавати послуги з утримання багатоквартирних будинків до призначення цих керуючих.

Джерело