Бойовики обстрілялм Опитне та Станицю Луганську

Бойовики обстрілялм Опитне та Станицю Луганську

Так минулої доби, з 18 години до опівночі бойовики 46 разів порушили режим припинення вогню, повідомляє прес-центр АТО.

О 18.00 з БМП та о 19.15 зі 120-міліметрового міномету були обстріляні наші позиції неподалік Опитного, що на Донеччині. У цьому ж секторі, злочинці, близько 20 години зі сторони Донецька, гатили зі 122-міліметрової артилерії по українських захисниках в районі Водяного, та зі 152-міліметрової артилерії по Яснобродівці. З десятої години вечора і майже до опівночі по опорному пункту в Марїнці окупанти били з танка. 

За словами речника АТО Анатолія Стельмаха, не менша активність ворога спостерігалась і на Артемівському напрямку. Противник зі 122-міліметрової артилерії, БМП, мінометів 120 калібру обстрілював сили АТО у селищі Луганське. 

Також двічі під вогонь 120-міліметрових мінометів, близько 10 вечора, потрапила Станиця Луганська. 

Черговим підтвердженням безпринципності бойовиків став учорашній обстріл мирного селища Гостре. О 20.25 зі сторони шахти Абакумова з 152-міліметрової артилерії найманці били по населеному пункту наражаючи на небезпеку насамперед мирне населення Донбасу. 

Загалом, протягом 30 липня, незаконні збройні формування 105 разів порушили режим тиші. 10 разів злочинці використовували артилерію, 28 – міномети, 7 – танки і БМП, 65 разів стрілецьку зброю і гранатомети. 

Після опівночі, 31 липня, бандити продовжили збройні провокації використовуючи здебільшого стрілецьку зброю.