Бойовики почнуть стріляти вже в жовтні

Бойовики почнуть стріляти вже в жовтні

Представник терористів "ЛНР" Владислав Дейнего на переговорах у Мінську заявив, що в так званій "республіці" збираються проводити місцеві вибори за своїм "законам" без узгодження з Києвом.

Про це повідомив один з сепаратистських сайтів, передає fakty.ictv.ua/.

Така заява суперечить позиції Кремля, адже вчора міністр закордонних справ Росії Лавров прямо заявив, що "ДНР" і "ЛНР" готові проводити вибори за українськими законами, вважає політичний аналітик Володимир Горбач. – Терористи грають в одну гру, а Росія в іншу. Вибори на Донбасі – це важливий пункт у виконанні Мінських домовленостей, вони повинні відбутися за українським законодавством.

Тільки в цьому випадку вони будуть визнані Україною.

Технологічно провести це неможливо. У нас новий закон про місцеві вибори – досить складний навіть для України.

Також тут повинні бути задіяні українська Центральна виборча комісія, український закон про ці вибори і українські партії, - заявив експерт. Читайте: Нова війна Путіна (ФОТО) – Росія зараз починає шантажувати Україну небезпекою невиконання Мінських домовленостей. Українська влада не вірить у виконання Росією і бойовиками цих домовленостей, особливо, в частині проведення виборів, - додав він.

Крім того, Горбач припустив, що затишшя на Донбасі скоро закінчиться. – Я думаю, що затишшя триватиме мінімум до моменту виступу Путіна на Генеральній асамблеї ООН, яка відбудеться наприкінці вересня, а можливо, навіть до 2 жовтня – тоді запланована зустріч Нормандської четвірки. Ситуація буде розгортатися далі в залежності від результатів переговорів, якщо Росії не вдасться нав'язати своє бачення ситуації – то бойові дії можуть поновитися.