Бойовики продовжують обстріли та атаки ДРГ

Бойовики продовжують обстріли та атаки ДРГ

Ситуація на сході України загострилася.
"Лише з 18-ї по 24-ту годину, 9 липня, по всій лінії розмежування проросійські бойовики близько 40 разів обстріляли позицій сил АТО. З них 17 разів окупанти застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю. З прибуттям чергового, так званого “російського гумконвою” у Донецьку та Луганську області, обстріли позицій сил АТО значно почастішали" ,- йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

За словами військових, бандформування неодноразово гатили по позиціях сил АТО зі 120-мм мінометів й танків в районах населених пунктів Водяне, Авдіївка, Піски, Кримське, Опитне, Березове. Двічі зі 122-мм артилерії обстріляні позиції українських військових в районі селища Тарамчук, що на Донеччині. Із 19.45 по 20.00 з артилерії калібру 152-мм російські окупанти обстріляли селище Гранітне, на Маріупольському напрямку. О 22.10 в районі н.п. Кримське відбулося бойове зіткнення українських військових з диверсійно-розвідувальною групою противника. Захисники України виявили ворогів та не допустили їх прориву через лінію зіткнення.

Російсько-терористичні війська намагаються знайти слабкі місця в наших оборонних рубежах.

З 21.25 по 23 годину над Луганщиною зафіксовано проліт 10 ворожих безпілотників. Ще один був зафіксований на Маріупольському напрямку. Три безпілотника було збито в небі над Луганщиною підрозділами протиповітряної оборони Збройних Сил України. 

"Сьогодні, 10 липня, рівно опівночі, проросійські найманці розпочали обстріл зі 120-мм мінометів та стрілецької зброї позицій сил АТО поблизу н.п. Піски. О 2 годині ночі поблизу селища Луганське бійці сил АТО виявили та відбили напад диверсійно-розвідувальної групи", - повідоляють у штабі АТО.