Бойовики зменшили кількість обстрілів з великокаліберної зброї

Бойовики зменшили кількість обстрілів з великокаліберної зброї

В зоні АТО, впродовж декількох днів, спостерігається зниження динаміки збройних провокацій зі сторони незаконних збройних формувань. Противник суттєво зменшив кількість обстрілів позицій українських військ з озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів і в основному застосовує стрілецьку зброю, повідомляють у штабі АТО.

Водночас, і надалі, на Донецькому напрямку бойовики проявляють найбільшу активність. Так минулої доби, з 18 години і до опівночі, ворог практично постійно обстрілював з гранатометів, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів наші позиції у селищах Мар’їнка, Опитне, Піски. А близько 19 години, найманці двічі з 82-міліметрових мінометів били по силах АТО в Красногорівці. Крім того близько 9 вечора і майже опівночі окупанти з озброєння БМП вели вогонь по наших опорних пунктах в Опитному. 

На Луганщині, майже о 20 годині, бандформування обстріляли з гранатометів, зенітної установки українських бійців у селищі Щастя. 

Поблизу Маріуполя о 18.05, з мінометів калібру 82 міліметри, злочинці били по Старогнатівці. 

Загалом, упродовж вчорашньої доби, російсько-терористичні війська 67 разів порушили режим припинення вогню. Двічі найманці застосовували артилерію, 15 разів міномети, 1 – реактивні системи залпового вогню, 65 – гранатомети і стрілецьку зброю.

Після опівночі, 20 серпня, бандформування продовжили вогневу активність поблизу Донецька.