Центральна виборча комісія розпустила Харківську обласну виборчу комісію – Магера

Центральна виборча комісія розпустила Харківську обласну виборчу комісію – Магера

Центральна виборча комісія вирішила достроково припинити повноваження нинішнього складу Харківської обласної територіальної виборчої комісії, повідомив Радіо Свобода заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає radiosvoboda.org.

Таке рішення ухвалили за результатом розгляду скарги Харківської регіональної організації партії «Опозиційний блок».

Магера наголосив, що голосування в Центрвиборчкомі було неодностайним: один член утримався, ще один – сам Магера – був проти.

«Зараз я пишу окрему думку», – додав він. За кілька годин до цього рішення він заявляв, що не бачить підстав для дострокового розпуску ОТВК.

Крім того, заступник голови ЦВК підтвердив слова харківського «Опозиційного блоку» про те, що Центрвиборчком також скасував рішення Харківської ОТВК від 8 жовтня про відмову в реєстрації кандидатам на виборах депутатів обласної ради від «Опозиційного блоку».

Про скасування цього рішення заявив раніше у п’ятницю Радіо Свобода юрист харківського обласного осередку «Опозиційного блоку» Артур Мартін. Новий склад виборчкому має бути сформований до 13 жовтня. При цьому, наголосив Мартін, політичні партії подадуть своїх представників до нового складу, а отже, цього разу до комісії зможуть увійти і два представники від «Опозиційного блоку».