Центральна виборча комісія розпустила міську виборчу комісію в Херсоні

Центральна виборча комісія розпустила міську виборчу комісію в Херсоні

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Херсонської міської виборчої комісії через нереєстрацію кандидата в мери від партії "Наш край", а також втретє скасувала відмову Слов'янської міської виборчої комісії зареєструвати кандидата в мери від партії "Опозиційний блок". Про це повідомили в прес-службі ЦВК, передає tyzhden.ua.

Згідно з повідомленням, такі рішення були прийняті на засіданні комісії 8 жовтня.

ЦВК розглянула скаргу Херсонської міської організації партії "Наш край" на Херсонську міськраду, яка відмовилася реєструвати висунутого цією партією Володимира Сальдо кандидатом у мери, незважаючи на дві постанови Одеського апеляційного адміністративного суду, відповідно до якого комісія мала ухвалити рішення про його реєстрацію.

ЦВК "встановила факт одноразового грубого порушення" Херсонським міськвиборчкомом вимог Конституції України та законів України та достроково припинила повноваження всього її складу. Тепер місцеві партійні організації повинні до 24.00 10 жовтня внести до ЦВК кандидатури для включення до складу зазначеної комісії.

При цьому ЦВК зобов'язала новий склад Херсонського міськвиборчкому після того, як він буде сформований, на виконання постанов Одеського апеляційного адмінсуду, до 12 жовтня ухвалити рішення про реєстрацію Сальдо кандидатом на посаду міського голови Херсону.

Центрвиборчком також задовольнив скаргу "Опозиційного блоку" і скасував рішення Енергодарського міськвиборчкому про скасування реєстрації кандидата в мери і партійного списку кандидатів до Енергодарської міськради від цієї політичної сили, зобов'язавши комісію повторно розглянути це питання.

Разом з тим, ЦВК відмовилася виконати вимогу "Опозиційного блоку" про розпуск Бердянської міської виборчої комісії через відмову зареєструвати партійний список кандидатів у депутати Бердянської міськради від цієї політичної сили. ЦВК мотивувала свою відмову тим, що скарга "Опозиційного блоку" була подана з порушенням вимог закону.

Крім того, ЦВК вже втретє скасувала рішення Слов'янської міської виборчої комісії (Донецька область) про відмову в реєстрації кандидатом у мери Слов'янська Вадима Ляха від "Опозиційного блоку" і зобов'язала міськвиборчком до 12.00 п'ятниці, 9 жовтня, доставити в комісію оригінали документів, які були подані для реєстрації Ляха.