Через спеку та пожежі у Києві закривають школи

Через спеку та пожежі у Києві закривають школи

У зв’язку з розповсюдженням на території Києва продуктів горіння пожеж, що виникли у 30-кілометровій зоні в Київській області, а також через високу температуру повітря, комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при КМДА було прийнято рішення рекомендувати призупинити навчальний процес у столичних школах, повідомляють "Спектр новости" з посиланням на прес-службу КМДА.

Зокрема, сьогодні, 3 вересня, у школах буде скорочено навчальний день, а завтра, 4 вересня, навчальний процес буде призупинено взагалі.

Наразі міська влада вживає низку оперативних заходів, аби знизити вміст шкідливих речовин у повітрі. Так, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, сьогодні буде обмежено в’їзд великовантажного транспорту в столицю. Крім того, міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням за можливості не користуватися приватними авто.

Також у місті буде організовано полив вулиць та дворів у посиленому режимі.

Фахівці Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації рекомендують киянам закривати вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час. Необхідно обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання. У разі погіршення стану здоров’я, негайно звертатись до медичних установ.