Чим бойовики обстріляли Дзержинськ

Українські військові повідомили представників місії ОБСЄ про обстріл проросійськими сепаратистами українських населених пунктів.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО у Facebook.

Зокрема, представники України у Спільному центрі контролю та координації поінформували представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні про обстріл міста Дзержинська Донецької області, йдеться в повідомленні.

Осколки мін калібру 82 і 120 мм, а також артилерійських снарядів калібру 122 мм були зібрані українськими спостерігачами СЦКК після нічного обстрілу приватного сектору в Дзержинську в ніч з 12 проти 13 травня, було задокументовано понад 80 фактів розривів і численні пошкодження житлових і адміністративних будівель, йдеться в повідомленні.


Цей випадок, як і інші численні факти, «свідчить про безперервні порушення терористами мінських домовленостей» щодо відведення від лінії розмежування сторін конфлікту важкого озброєння калібру більше за 100 міліметрів, заявили у штабі.

На лінії контакту сторін конфлікту на сході України тривають перестрілки і бойові сутички, також із застосуванням важкої техніки, незважаючи на оголошений ще в середині лютого режим припинення вогню і вимогу відвести таку техніку. Сторони звинувачують один одного в порушеннях і провокаціях.

Источник hromadske.tv