Чоловік, доки чекав початку строку за крадіжки, встиг скоїти замах на вбивство

Чоловік, доки чекав початку строку за крадіжки, встиг скоїти замах на вбивство

Московський районний суд м. Харкова засудив 43-річного харків'янина за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України (замах на вбивство).

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури №4 Володимира Купріянова, чоловіка, засуджено до 9 років позбавлення волі.
 
Напередодні скоєння злочину обвинувачуваний уже отримав вирок за вчинення серії крадіжок та чекав завершення терміну апеляційного оскарження.
 
«Після оголошення вироку за крадіжки суд не взяв обвинувачуваного під варту, як того вимагав прокурор. А тому завершення місячного терміна на подачу апеляції та початку відбування покарання засуджений чекав на волі. За цей час він встиг скоїти новий, більш тяжкий злочин», - розповів В. Купріянов.
 
Восени 2014 року додому до засудженого прийшов товариш, щоб забрати у того 300 грн. боргу. Проте чоловік гроші віддавати не збирався. Він виштовхав свого кредитора на сходовий майданчик і ножем вдарив його у груди.
 
Однак жертві вдалося відбити лезо, вихопити газовий балончик та розпилити його в бік нападника. Це і врятувало йому життя.