Чому болять суглоби: 10 основних причин

Чому болять суглоби: 10 основних причин

Більшість з нас вважають, що причиною хворих суглобів може бути тільки артрит. Однак британські лікарі назвали 9 інших причин розвитку цих болів.
   
1. Розтягування і розриви. Розтягування - це пошкодження м'язів, а розриви часто пов'язані з травмами зв'язок. Як розтягування, так і розриви бувають дуже болючими, вони найчастіше і викликають болі в суглобах.

2. Запалення сухожиль. Надмірне навантаження на сухожилля може викликати їх запалення або подразнення, що призведе до тендиніту (запалення і дистрофії тканин сухожилля), який викликає болі за межами суглобів.

3. Бурсит. Це запалення наповнених слизом сумок в суглобі, яке часто виникає через повторення одних і тих же рухів. Біль при бурситі виникає при русі, він часто призводить до нерухомості всього суглоба.

4. Травматичні пошкодження. Основним симптомом травми суглоба є біль. Травма може бути в формі зміщення кістки або перелому. Фізична травма суглоба може відгукнутися через багато років, привівши до посттравматичного остеоартриту, що характеризується дуже сильним болем.

5. Інфекції. Зазвичай інфекції викликають один або кілька класичних симптомів на кшталт втоми, підвищеної температури, висипки, втрати апетиту. Але деякі бактеріальні або вірусні інфекції також викликають і суглобовий біль. Мова про гонореї, стафілококи, пневмонії, туберкульозі, гепатиті, ВІЛ та багатьох інших

6. Гіпотиреоз. Щитовидні гормони впливають на проліферацію і поділ кісток і хрящів на клітинному рівні. Отже, зниження щитовидної функції або гіпотиреоз можуть викликати аномалії в цих тканинах, а також суглобові болі.

7. Вовчак. Хронічне запальне аутоімунне захворювання, найчастіше виявляється висипом на обличчі. Ця хвороба може зачіпати і інші системи організму, включаючи суглоби, що викликає сильний біль.

8. Фіброміалгія. Хронічний біль в суглобах, м'язах і сухожиллях в поєднанні з екстремальною втомою - ось два класичних симптому фибромиалгии. Цей біль зазвичай не пов'язана ні з якими іншими причинами, але часто її супроводжують безсоння, проблеми з пам'яттю і перепади настрою.

9. Рак кісток. Найчастіше ці пухлини розвиваються в довгих кістках рук і ніг в перші 20 років життя в період максимального м'язово-скелетного росту. Біль в кістках і суглобах - перша ознака раку кісток у дітей.

10. Саркоїдоз. Це запалення тканин тіла, найчастіше зачіпає легкі і лімфатичні вузли на шкірі. Однак у деяких людей хвороба викликає болі в м'язах і в суглобах.