Чому Садовий не став прем'єром?

Чому Садовий не став прем'єром?

Львівський мер Андрій Садовий відмовився від пропозиції очолити уряд, тому що не бачить в парламенті підтримки для проведення реформ. Про це повідомляють "Спектр Новости" з посиланням на "Укрінформ".

«Мені пропонували очолити уряд. Таких пропозицій було декілька. Але я є реаліст - у парламенті "Самопоміч" має 26 депутатів. Для того, щоб проводити реформи, яких потребує країна, потрібно мати підтримку, як мінімум, 226 голосів, а такої підтримки сьогодні в парламенті моя кандидатура не зможе забезпечити», - наголосив Садовий.

Він також підкреслив, що його принципи кардинально відрізняються від тієї ідеології, яка сьогодні панує в парламентській більшості.

«У парламенті й далі просувають свої закони, тому що не була виконана основна вимога українського народу, яка звучала під час Революції Гідності, аби вибори до Ради відбувалися за відкритими списками за пропорційною системою. Це було проігноровано, хоча це було також і передвиборчою обіцянкою діючого президента, але він її не реалізував. Якби були вибори за відкритими списками за пропорційною основою, ми мали б кардинально іншу якість уряду, ми б сьогодні не говорили про реформи, ми б їх робили», - підкреслив Садовий.