Чому субсидію вигідно оформити саме навесні

Чому субсидію вигідно оформити саме навесні

Якщо субсидія призначається в першому півріччі, то середньомісячний сукупний дохід визначається не за весь календарний рік. Найбільше грошове навантаження споживачі комунальних послуг в Україні відчували під час опалювального сезону.

Однак оформити субсидію можна і після того, як опалення вимкнули, оскільки при оформленні компенсації навесні є кілька переваг. Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передають "Спектр Новости".
Перевага перша - в нових умовах субсидія призначається на 12 місяців. З початком нового опалювального сезону - з 1 жовтня, оновлення субсидії відбудеться автоматично. Як правило, пік звернень за субсидіями доводиться на початок опалювального сезону, як наслідок - черги і велике навантаження на працівників органів соціального захисту.

Другою перевагою є те, що, якщо субсидія призначається в першому півріччі, то середньомісячний сукупний дохід визначається не за весь календарний рік. Якщо звернутися до кінця поточного місяця, то субсидія буде призначена з початку цього місяця.

Третя перевага - якщо вчасно платити за житлово-комунальні послуги і повідомляти органам соціального захисту про всі істотні зміни в сім'ї протягом року, в наступному травні субсидія на новий термін буде призначена без звернення громадянина.