"Уявіть, що Ви західний бюрократ і на основі цих трьох позицій Вам треба сформувати свою позицію?" - Марина Данилюк-Ярмолаєва

"Уявіть, що Ви західний бюрократ і на основі цих трьох позицій Вам треба сформувати свою позицію?" - Марина Данилюк-Ярмолаєва

Єрмак у Le Figaro про мобілізацію:

«На фронті війська скаржаться на брак людей і ресурсів і кажуть, що вони більше не в змозі наступати.

Це, безперечно, проблема, і немає сенсу її приховувати. Деяким солдатам потрібен відпочинок. Багато з них перебувають на передовій вже два роки».

Зеленський в інтерв’ю Channel 4 каже, що

наразі «не бачить потреби мобілізувати 500 тисяч осіб»:

«Не тому, що мені хочеться якось відповісти і комусь сподобатись. Просто це люди, життя – це номер один. А друга історія – є відповідні дії, відповідні операції. Я сьогодні не побачив поки що достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати». Це справді верховний головнокомандувач чи тіктокер 13 років?

Буданов в FT:

«Не можна навіть думати, що ми зможемо обійтися без мобілізації», – сказав розвідник в інтерв’ю Financial Times, - «В лавах ЗСУ відчутна нестача особового складу». Це заява професійного військового. Уперше лаконічна і зрозуміла. Респект.

Уявіть, що Ви західний бюрократ і на основі цих трьох позицій Вам треба сформувати свою позицію? Що робити, якщо президент воюючої країни хоче займатись популізмом на темі мобілізації і перекидати відповідальність на військових. Що це мовляв, не я хочу мобілізувати людей, це армійці хочуть?