"Є ризик, що кризи, подібні згаданим, будуть лише початком" - Карл Волох

"Є ризик, що кризи, подібні згаданим, будуть лише початком" - Карл Волох

Я не історик і навряд чи маю достатню експертизу для таких узагальнень, але відчуття, що кількість безвідповідальних політиків стає критичною й це веде світ до остаточної дестабілізації й, імовірно, великої війни. Дідько б іще з Орбанами, Фіцами чи, навіть, Ердоґанами. Але ситуація в США, оплоті демократичного світу…

Враження, що Трамп після минулого програшу став іще менш відповідальним і більш популістичним. Те, як він послаблює власну країну й весь цивілізований світ, мене жахає. Навіть не тим, що це може зашкодити самим Штатам (сподіваюся, вони впораються). А тим, на що це може спровокувати антидемократичні світові режими, тим паче, в нинішній і без того складній ситуації.

Гадаєте, не внутрішнє протистояння в Ізраїлі на тлі «реформ» уряду Нетаніягу стало запрошенням для ХАМАСу почати війну? А хіба не є доконаним фактом, що саме підтримка українським суспільством капітулянта й ухилянта Зеленського ввімкнула зелене світло Путіну?

Я маю, чомусь, надію, що нинішні події в Техасі змусять американського республіканського виборця схаменутися й підтримати на праймеріз Нікі Гейлі. Або, врешті-решт, на виборах - Байдена.

Бо інакше є ризик, що кризи, подібні згаданим, будуть лише початком