ЦВК сформувала склад 640 територіальних виборчих комісій

ЦВК сформувала склад 640 територіальних виборчих комісій

Центральна виборча комісія 6 вересня сформувала склад 640 територіальних виборчих комісій, які будуть здійснювати підготовку та проведення місцевих виборів 25 жовтня поточного року. Про це повідомляє ua.112.ua.

"Комісія сформувала склад 640 обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних в місті Києві виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні Цвк.

Рішення було прийнято після розгляду подань щодо кандидатур до складу територіальних виборчих комісій місцевих організацій політичних партій, про створення депутатських фракцій оголошених на першій черговій сесії Верховної Ради України сьомого скликання: партії "Блок Петра Порошенка" Солідарність", політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Народний Фронт", "Опозиційний блок", "Об'єднання" Самопоміч", радикальної партії Олега Ляшка, кандидатури від яких до складу ТВК обов'язково включаються. А також – уявлень, зареєстрованих в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцевих організацій політичних партій, кандидатури від яких до складу територіальних виборчих комісій включаються за результатами жеребкування, проведеного Центральною виборчою комісією 5 вересня 2015, та подання голови ЦВК, враховуючи, що інші кандидатури до складу цих комісій є відхиленими.

Вчора, 5 вересня, в Україні стартувала виборча компанія.