Дата смерті Windows 7 і Windows 8.1

Дата смерті Windows 7 і Windows 8.1

Так як операційна система Windows 7 через шість років після своєї появи встановлена більш ніж на половині персональних комп’ютерів, Microsoft не поспішала припиняти її продажу виробникам.

Однак тепер компанія встановила дату закінчення продажів ПК з попередньо встановленою Windows 7 Professional, оновивши сторінку «Відомості про життєвий цикл Windows». Користувачам, охочим придбати комп’ютери на базі Windows 7 Pro або Windows 8.1, доведеться поквапитися і зробити це до 31 жовтня 2016 року. Саме цей день був встановлений Microsoft в якості останньої дати реалізації машин на платформах Windows 7 Professional і Windows 8.1

 Продажу самої операційної системи були припинені два роки тому, 31 жовтня 2013 року, як і редакцій Windows 7 Home Basic, Home Premium, Ultimate. Комп’ютери з цими виданнями системи перестали продавати 31 жовтня 2014 року.

Microsoft дала ОЕМ-виробникам незвично довгий термін на випуск комп’ютерів на Windows 7, оскільки наступна за нею «вісімка» не здобула популярності. Зазвичай продажу системи припиняються через два роки після появи наступної версії; так сталося з Windows Vista в 2011 році.


Через рік в роздрібному продажі будуть знаходитися тільки комп’ютери на Windows 10 і на Windows 8/8.1. Продажі пристроїв на Windows 8 припиняться 30 червня 2016 року, на Windows 8.1 – 31 жовтня майбутнього року.

Підтримка операційної системи Windows 7 триватиме до 2020 року, а Windows 8 до 2023 року. «Актуальна» операційка Windows 10 поєднує в собі риси як Windows 7, так і Windows 8.1. Тому користувачам навряд чи доведеться довго звикати до неї. А зайвим доказом цього служить той факт, що, незважаючи на недавню появу «десятки», число користувачів платформи вже перевалило за 120 млн осіб. Хоча далеко не останню роль в цьому зіграла і можливість безкоштовного оновлення до Windows 10 з Windows 7 і Windows 8.1.

euromobile-ukraine.com.ua