Де вчиться "золота молодь" України?

Де вчиться "золота молодь" України?

Приватна австрійська гімназія "Терезіанська академія", де вчиться син міністра інфраструктури Володимира Омеляна, оголосила набір до першого класу на 2022-2023 навчальний рік.

Іноземцям навчання в закладі обходиться у 14 тисяч євро на рік (420 тисяч гривень). При цьому чергу потрібно займати в прямому сенсі з пелюшок.

Однак Омелян на навчання сина не витрачає жодної копійки.

"Мій старший син живе у Відні з моєю колишньою дружиною, яка вже більше 10 років працює там в ООН на високій посаді з європейською зарплатою. Навчання Северина у "Терезіанумі" на 80% компенсує ООН, згідно з правилами цієї організації. Це не історія чиновника, який на державну зарплату відправляє своїх дітей здобувати освіту за кордоном", - запевнив міністр видання "Страна".

А от молодший син президента України Петра Порошенка вчиться у британському "Конкорд коледжі". Навчальний рік там почнеться вже завтра. Михайло Порошенко вчиться відразу на дві країни - в Англії і в Україні, де він значиться учнем престижного Кловського ліцею №77, куди прийшов на перший дзвінок із рюкзаком за 20 тисяч гривень.

Христина, дочка спікера Володимира Гройсмана, теж вчиться у Великобританії - у приватній школі-пансіоні CATS College у Лондоні. Рік навчання там коштує близько мільйона гривень, а кімната у гуртожитку обходиться ще у 800 тисяч.

Дочка екс-міністра фінансів Наталії Яресько, Христина Фіглус закінчила столичну Pechersk School International і тепер здобуває вищу освіту в університеті Ліги плюща - Єлі.

Син міністра фінансів Олександра Данилюка, Річард гризе граніт науки у Коледжі Св. Марії в місті Вінчестер, Англія. Це пансіон для хлопчиків 13-18 років. Річард вчиться на стипендію, чим дуже пишається його батько. Адже інші школярі платять за освіту тут більше мільйона гривень на рік.