Демчишин оголосив про плани ліквідувати "Вугілля України"

Демчишин оголосив про плани ліквідувати "Вугілля України"

Міністерство енергетики і вугільної промисловості має намір ліквідувати державну компанію "Вугілля України", яка є національним оператором вугільного ринку України

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Ми ліквідуємо "Вугілля України" шляхом банкрутства, і вже скоро", - сказав міністр.

Нагадаємо, ДП "Вугілля України" є оператором гуртового ринку вугільної продукції та здійснює продаж практично всього вугілля, видобутого на вугільних підприємствах, що перебувають в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Вугілля України" займається реалізацією вугілля, видобутого на держшахтах, з травня 2014 року, тоді як раніше він продавався через посередників, що збільшувало збитки шахт. ЗМІ пов'язують цих посередників з оточенням колишнього президента України Віктора Януковича. Ціна тонни вугілля становила близько 400 грн, однак після перепродажу його через кілька компаній його вартість збільшилася до 1 тис. грн. Таким чином, 600 гривень осідало в кишенях оточення Януковича.