Депутати вибили собі підвищення зарплат

Депутати вибили собі підвищення зарплат

Окрім зарплати нардепів додаткові витрати заплановані на розробку нової системи електронного голосування "Рада-4" та створення бездротової мережі Wi-Fi, повідомляють "Спектр Новости" з посиланням на "Експерт".

У 2016 році заплановано збільшення фінансування Верховної Ради і підвищення зарплат народних депутатів. Відповідне рішення закріплене в проекті Закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік". Згідно з документом, парламент додатково отримає 210 млн гривень. У пояснювальній записці до Держбюджету-2016 сказано, що додаткові витрати для Ради підуть "на оплату праці з нарахуванням народним депутатам України і помічникам-консультантам, відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень".

Також частина коштів буде виділена на розробку нової системи електронного голосування "Рада-4", "створення бездротової мережі Wi-Fi, завершення реконструкції адміністративного будинку по вулиці Садовій, 3 і проведення капітального ремонту адміністративної будівлі по вулиці Банковій, 6-8 та Великої Житомирської, 11".