Держагентство з кіно заборонило показ російського телесеріалу "Лєгавий"

Держагентство з кіно заборонило показ російського телесеріалу "Лєгавий"

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко на своїй сторінці у Facebook, пише ipress.ua.

"У зв'язку із зверненням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, депутатів місцевих рад та громадян щодо демонстрації серіалу "Лягавий", Держкіно залучило Експертну комісію з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів до перевірки зазначеного серіалу на відповідність чинному законодавству. За результатами перевірки, Держкіно ухвалило рішення анулювати прокатне посвідчення і скасувати державну реєстрацію серіалу "Легавий", - написав він.

Серіал "Лягавий" до недавнього часу йшов на телеканалі ICTV.

Нагадаємо, Держкіно заборонило до показу близько 165 фільмів і телесеріалів на виконання закону про заборону російських фільмів, які були зняті після 2014 року, і російських фільмів з пропагандою силовиків, знятих після 1 серпня 1991 року.

25 липня 2015 року Держкіно заборонило кілька сезонів серіалу "Бандитський Петербург".

Як повідомляв iPress.ua, 23 липня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила трансляцію російських телеканалів "Російський ілюзіон", "Будинок кіно" і "Зброя".

Мінкультури склало список із 117 російських артистів, які загрожують нацбезпеці України. Відповідний список сформований з урахуванням виконання Закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".

Згідно із законом Держкіно заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва.

Крім Міністерства культури, повноваження щодо захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно.