Для учасників АТО спростили порядок видачі посвідчень учасника бойових дій

Про це повідомляє http://ipress.ua/.

"З метою виконання вимог Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України щодо скорочення строків розгляду питання стосовно надання статусу учасника бойових дій, Міністерством оборони України видано наказ від 07 травня 2015 року № 200 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 травня 2015 року за № 531/26976)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, затвердженими є положення про комісії МО України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, а також Інструкція про порядок видачі посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків "Ветеран війни — учасник бойових дій" та листів талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості.

Відповідно до наказу в Міноборони, Генштабі, обласних та Київському міському військових комісаріатах створюються комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

Як зазначають у відомстві, це сприятиме скороченню термінів розгляду питань надання статусу учасника бойових дій бійцям АТО.