Фільм Олега Сенцова стане спеціальною подією на "Молодості"

Фільм Олега Сенцова стане спеціальною подією на "Молодості"

Стрічка режисера Аскольда Курова, чи не головного документаліста Росії, буде показана на 45-ій "Молодості" у рамках Спецподії.

Вона вийде на екрани у 2016 році, але глядачі Київського кінофестивалю зможуть побачити його готові епізоди, повідомляє прес-служба КМКФ "Молодість".

"Фільм оповідає про обставини справи Олега Сенцова, українського режисера та сценариста, затриманого російськими спецслужбами у Криму за начебто підготовку теракту проти пам’ятника Леніна. Після сумнівного судового процесу Олега засудили на 20 років за створення терористичної організації, пов’язаної з українськими націоналістами. Сенцов свою провину не визнає, а з вимогою відпустити українця виступили Педро Альмодовар, Андрій Звягінцев, Вім Вендерс та багато інших відомих особистостей зі світу кіно. Тому, фокусуючись на постаті самого Сенцова, фільм розповідає і про тих, хто намагається врятувати режисера", - ідеться в повідомленні.

Фільм є спільним проектом як у фінансовому аспекті (кошти на виробництво збирали шляхом краудфандінгу), так і за складом команди. Російський режисер Аскольд Куров працює над картиною разом з молодим українським документалістом Андрієм Литвиненком, попередні роботи якого включають епізоди з альманахів "Поза Євро", "Україна_голоси", "Євромайдан. Чорновий монтаж".

ukrinform.ua