Фільтри для води почали встановлювати в харківських дитячих лікарнях

Фільтри для води почали встановлювати в харківських дитячих лікарнях

Установки були куплені за рахунок австрійської екологічної організації «Глобаль 2000», з якою Харківська міськрада співпрацює вже багато років. Сьогодні, 10 листопада, відбувся візит менеджера організації Крістофа Отто в лікарню №16, в якій серед інших восьми лікарень вже встановили фільтр, передає city.kharkov.ua.
Як розповів Крістоф Отто, установки водопідготовки працюють за принципом ультрафільтрації, тобто, без застосування хлору і ультрафіолетового опромінення води. Завдяки системі очищення таких фільтрів, через деякий час у тих, хто п'є цю воду, лікарі спостерігають позитивну динаміку, і приблизно через три місяці зменшується кількість скарг на болі в шлунку і нирках.

Всього у восьми лікарнях Харкова було встановлено 10 фільтрів на суму 135 тис. євро. У планах організації - продовжити цю роботу.

Також у рамках візиту менеджера проекту австрійської організації відбулася зустріч із заступником міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світланою Горбуновою-Рубан. Сторони обговорили питання, пов'язані з наданням гуманітарної допомоги. Крістоф Отто зазначив, що крім подальшої установки фільтрів для води в харківських дитячих лікарнях австрійська організація продовжить програму оздоровлення дітей, яка триває вже багато років.

У свою чергу, Світлана Горбунова-Рубан підкреслила важливість такої допомоги від іноземної організації. «Ми пишаємося нашою співпрацею і сподіваємося на її продовження. Для наших дітей це безцінно», - зазначила заступник міського голови.