Фонд гарантування призупиняє виплати коштів вкладникам "Дельта банку"

Фонд гарантування призупиняє виплати коштів вкладникам "Дельта банку"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 15 вересня 2015 року призупиняє виплати коштів вкладникам "Дельта банку".

Про це повідомляють "Спектр новости" з посиланнямна ukrinform.ua.

«У зв'язку з закінченням 02.10.2015 терміну дії тимчасової адміністрації у АТ «Дельта банк» та з огляду на необхідність завершення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на отримання коштів в рамках гарантованої суми відшкодування, 15.09.2015 будуть призупинені виплати коштів вкладникам АТ «Дельта банк» через відділення АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк», ПАТ «КБ «Приватбанк», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Дельта банк" був заснований у 2006 році і входив до групи найбільших за активами. НБУ 3 березня 2015 року визнав "Дельта банк" неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів почав процедуру виведення цього банку з ринку.

Як повідомляв Укрінформ раніше, головною причиною зарахування "Дельти" до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до законодавства.

З 11 червня 2015 року ФГВФО розпочав виплати коштів вкладникам ПАТ "Дельта банк" за договорами, строк дії яких закінчився до 3 березня 2015 включно, і за договорами банківського рахунку (поточні і карткові рахунки).