Французька авіація завдала перші удари по ІД в Сирії

Французька авіація завдала перші удари по ІД в Сирії

Громадяни Сирії повинні бути захищені не тільки від ІД, але від Башара Асада, вважають у Парижі.

Авіація Франції завдала перші удари з повітря по позиціях терористів угруповання "Ісламська держава" в Сирії. "Франція вдарила по Сирії. Ми зробили це на основі інформації, зібраної під час спостережень з повітря протягом останніх двох тижнів", - йдеться в комюніке канцелярії французького президента Франсуа Олланда.

У документі Єлисейського палацу зазначається, що удари координувалися з партнерами Франції у міжнародній коаліції проти ІД, яку очолюють США. У заяві зазначається, що цивільне населення Сирії має бути захищене від усіх форм насильства з боку ІД, інших терористичних груп, а також від бомбардувань з боку сил Башара Асада.

У вересні 2014 року Франція приєдналася до США, щоб разом здійснювати повітряні удари по бойовиках угруповання "Ісламська держава" в Іраку після того, як екстремістське угруповання захопило значні території в Іраку і Сирії.

Раніше у вересні французький президент Франсуа Олланд заявив, що Франція розглядає здійснення ударів по позиціях ісламістів в Сирії, заявивши про наявність даних, що бойовики звідти планували теракти в кількох країнах, зокрема у Франції.

dt.ua