Гаджет, який допоможе позбавитися від хропіння

Гаджет, який допоможе позбавитися від хропіння

На Тайвані вчені винайшли інноваційний пристрій для боротьби з хропінням. З допомогою якого можна буде в прямому сенсі "зашити рот храпуну". Як повідомляє MedikForum, новий гаджет вже проходить випробування.
 Відзначається, що прилад фіксує рот в закритому положенні, через що людина позбавляється фізичної можливості хропіти і починає дихати носом, а не ротом. В даний час пристрій перевіряють на 30 добровольцях. Зазначимо, причиною хропіння є апное уві сні, при якому тканини горла розслабляються і заважають проходженню повітряних потоків. Тому люди не тільки хропуть, але ще і перестають дихати на 5-10 секунд, що призводить до пробудження.
 В результаті, жертви апное прокидаються по ночах десятки разів, самі не помічаючи цього, через що на наступний день відчувають себе розбитими. Існує теорія про те, що дихання через рот є однією з головних причин апное і хропіння. А ось якщо повітря буде надходити через ніс, то він встигне нагрітися і не зробить такого негативного впливу на стінки гортані. Ось чому спонукання дихати через ніс і має стати потужним засобом лікування хропіння.
 Гаджет під назвою Varnum виглядає як розчинний пластир, яким людина просто склеює губи перед сном.
 У ньому є невелика дірочка для того, щоб повітря все-таки проходило всередину. Його кількості достатньо для дихання, але недостатньо для коливання стінок гортані і хропіння. Дослідження показують, що цей пристрій є досить ефективним та комфортним.

Джерело