Голосування за варіанти перейменування Дніпропетровська зняли через "накрутки"

Голосування за варіанти перейменування Дніпропетровська зняли через "накрутки"

Активність голосування за варіант "Дніпро" сприйняли за "накрутки" і вирішили обнулити голосування.

Про це Дніпро.depo.ua стало відомо з повідомлення на офіційному сайті Дніпропетровської міської ради. В інформації значиться: "Голосування припинено з технічних причин, про його відновлення буде повідомлено додатково".

Як уточнити в управлінні внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, голосування зняли, оскільки програмісти виявили "скріпти накрутки" за варіант "Дніпро". Найближчим часом голосування із тими самими варіантами наново запустять у більш захищеній версії.

Нагадаємо, опитування за варіанти нової назви Дніпропетровська розпочалося на сайті міської ради 23 липня. Станом на ранок 25 липня у лідерах був варіант "Дніпропетровськ", а на вечір 26 липня - "Дніпро". За вихідіні у мережі Фейсбук дніпропетровці активно поширювали посилання на голосування, закликаючи віддати перевагу варіанту "Дніпро" та дивуючись, що серед "нових назв" фігурує Дніпропетровськ.

Відповідно до пакету законів про декомунізацію, місто Дніпропетровськ має бути перейменоване і не передбачає варіанту залишити стару назву.В той же час один із лідерів "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул активно виступає за збереження старої назви.

Як відомо, управління внутрішньої політики очолює Олександр Шипко, депутат Дніпропетровської міської ради, обраний за списками "Партії регіонів", наразі - позафракційний. Він є одним із трьох братів Шипко, старший з яких - Андрій був соратником Олександра Вілкула.