Голову Держдуми Росії можуть не пустити на сесію Парламентської Асамблеї ОБСЄ в Гельсінкі

Голову Держдуми Росії можуть не пустити на сесію Парламентської Асамблеї ОБСЄ в Гельсінкі

Парламентська делегація Росії на сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ може опинитися без керівника, повідомляє gazeta.ua з посиланням на Голос Америки.

Ще в травні голова Держдуми Сергій Наришкін висловив намір очолити російську делегацію на сесії в Гельсінкі. Однак у березні 2014 Рада ЄС заборонила Наришкіну в'їзд до країн Євросоюзу, і дотепер цю заборону ніхто не скасував.

Підготовка до поїздки Сергія Наришкіна в Гельсінкі поки призупинена через неясність щодо того, чи зможе Фінляндія узгодити з керівними органами Євросоюзу питання про допуск на свою територію російського політика, який перебуває під санкціями.

Раніше Наришкін, перебуваючи під санкціями, був допущений двічі до Франції на заходи, пов'язані з Радою Європи. Однак з тих пір російське керівництво створило свій "чорний список" з європейських парламентаріїв, що викликало обурення влади країн Євросоюзу.

Нагадаємо, що сесія ПА ОБСЄ пройде в в Гельсінкі з 5 по 9 липня. У ній візьме участь і делегація конгресу США, яка, як очікується, буде жорстко опонувати російським депутатам.