Голову Нацкомморалі звільнено

Голову Нацкомморалі звільнено

Уряд звільнив Василя Костицького з посади голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі

Василя Костицького звільнено за власним бажанням. Це закріплено розпорядженням Кабміну від 31 березня №282-р, оприлюдненим у понеділок, передає Еспресо.TV.

Нацкомісію із захисту суспільної моралі було створено у 2004 році, фінансування відбувалося за рахунок коштів держбюджету. До складу комісії входило 39 осіб. 19 лютого поточного року комісія у повному складі подала до Кабміну заяви про складання повноважень.

10 лютого Верховна Рада створила умови для скасування Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, усунувши із закону про захист суспільної моралі положення, що визначає статус, права та обов'язки комісії, скасувавши ліцензування кіно-, аудіо- та відеопродукції, що має обмеження глядацької аудиторії, ліцензування спеціалізованих засобів масової інформації сексуального чи еротичного характеру.

Як зазначила під час представлення законопроекту його автор, перший заступник керівника комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова, Нацкомісія з питань захисту суспільної моралі – "це найбільш одіозна структура, яка запам'яталася лише скандальними рішеннями". Зокрема, за словами автора документа, комісія забороняла мультфільми, наприклад, "Сімпсони", а також пісні гурту "Скрябін".

На її думку, на практиці Нацкомісія із захисту суспільної моралі дублювала повноваження Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства внутрішніх справ та Державного агентства з питань кіно.