Google створить «розумні» контактні лінзи

Google  створить «розумні» контактні лінзи

Цілком можливо, що в майбутньому сонячні окуляри будуть виглядати як контактні лінзи. Хоча не будемо обманюватися – якщо Google взялася за цей бізнес, світ контактних лінз вже ніколи не буде колишнім.

У своєму новому патенті, зареєстрованому 13 жовтня, Google описала технологію, що стосується виготовлення контактних лінз, що використовують оптичні сигнали для живлення та / або комунікацій (contact lens employing optical signals for power and / or communication). Футуристичний пристрій буде використовувати енергію сонця завдяки наявному фото-детектору, який акумулює отримане світло і перетворює його в енергію.

Згідно з поданою заявкою на патент, Google хотіла б, щоб її новий пристрій, що носиться на собі, з живленням від сонячної енергії дозволяв власнику отримувати інформацію про навколишнє середовище, включаючи наявність алергенів, небезпечних речовин або інших часток в атмосфері, які можуть мати згубний вплив на його здоров’я.


Крім того, контактні лінзи можуть підключатися до мобільного телефону, з тим, щоб передавати дані про температуру тіла користувача і рівень алкоголю в крові. Також повідомляється про наявність вбудованого сканера, що дозволяє припустити можливість виявлення та збору даних про різні об’єкти за допомогою цих лінз.

За останній час пошуковий гігант запустив чимало проектів, пов’язаних з моніторингом здоров’я людини, однак, як видно, для впровадження цього патенту час поки не прийшов – адже і досі не існує настільки мініатюрних сонячних панелей, які можна було б розмістити в подібних контактних лінзах.