Господарський суд повернув Одесі міжнародний аеропорт

Господарський суд повернув Одесі міжнародний аеропорт

У понеділок, 13 липня, Господарський суд Одеської області прийняв рішення про повернення міжнародного аеропорту "Одеса" у власність міста.

Суд повторно розглянув позов Одеської міськради до ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент" і ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" про визнання незаконним рішення 2011 року про передачу аеропорту в приватну власність, повідомляє gazeta.ua.

Таким чином, суд частково задовольнив позов Одеської мерії, визнавши недійсними окремі пункти договору між Одеською міськрадою і компанією "Одеса аеропорт девелопмент".

Зокрема, йдеться про пункт, який передбачає, що Одеська міськрада вносить у статутний фонд ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" майно Одеського аеропорту, вартість якого оцінили в 118,4 млн грн, що становить 25% від загального розміру статутного фонду підприємства. Інші 75% належать інвесторам — ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент".

Цей пункт фактично передав майно Одеського аеропорту приватникам.

Недійсними суд визнав також пункти статуту підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса", що стосуються передачі комунальної власності в якості частки в статутному фонді підприємства.

Це рішення фактично повертає будівлі аеропорту в комунальну власність міста.

При цьому в грудні минулого року суд відмовив у задоволенні позову міськради, поданого в листопаді.

В лютому 2015 року колегія Апеляційного госпсуду залишила це рішення без змін, а 14 квітня скасувала його і направила справу на новий розгляд у першу інстанцію.