Група озброєних людей протистоїть учасникам блокади окупованого Криму

Група озброєних людей протистоїть учасникам блокади окупованого Криму

Кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв повідомляє про те, що група озброєних людей у формі чинять тиск на учасників громадянської блокади окупованого Криму. Про це Пашаєв написав 21 листопада у Facebook.

«Ілля Ківа (керівник Департаменту протидії наркозлочинності МВС у Херсонській області) і 70 озброєних автоматників із Нацгвардії та батальйону «Херсон» штурмують учасників акції блокади на Чаплинці. Комендант наметового містечка Ділявер-ага сидить всередині однієї з опор. Автоматники очепили все навколо», – повідомив журналіст. Згодом Осман Пашаєв додав, що «Ілля Ківа відвів автоматників на 50 метрів від електроопор на Чаплинці». Учасники громадянської акції блокади Криму мають намір блокувати ремонт знову пошкоджених на Херсонщині опор ліній електропередач, якими електрика постачається в окупований Крим.

20 листопада правоохоронці Херсонщини повідомили про пошкодження опор ліній електропередач у двох селах. У відомстві зазначили, що на місце події виїхали слідчо-оперативні група та експерти вибухотехнічної служби. В «Укренерго» додали, що характер пошкоджень може призвести до повного вимкнення електропостачання Криму.

Джерело: Радіо Свобода