"Мене сильно цікавить таке питання" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Мене сильно цікавить таке питання" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

От коли британський "Тайм" написав, що Зеленський втручається в роботу військового командування і віддає накази командувачам угрупувань через голову генерала Залужного і генштабу, видання у нас розкритикували і підняли на глум. Мовляв - це писали чуваки, які ані біса не тямлять у командуванні військом, їм наплели байки якісь фантазери, і взагалі це все - чиста російська ІПСО. Так?

Але от тепер все те саме розповів журналіст Юрій Бутусов. Дослівно: "Ставка Верховного Головнокомандувача фактично поділила діючу армію на два великі угруповання. В одному угрупованні командує - командувач сухопутних військ Сирський, в іншому - напряму команда Залужного. Фактично два головнокомандувачі. Фрагментація управління - це не про армію. Можливо, в "95 кварталі" є така практика управління? Кілька продюсерів, авторів, акторів одночасно свої номери виставляють на одній сцені? Але в армії, на фронті це так не працює..."

Я ду-у-у-уже хочу почути від шанувальників ЗЕ, що Бутусов ані біса не тямить у військовому командуванні і поширює брехню. Чому? Бо одною з причин перемоги Зеленського на виборах президента були байки Бутусова про події в Іловайську - я ще тоді писав що Бутусов шалено маніпулював і перекручував факти. Брехав недоговренням.

Нині Бутусов повторює те, що вже назвали російським ІПСО, але реакції на те - нуль. І отут дуже цікавими виглядають три факти.

Перший. Ще в січні 2023 р. Єрмак заявив, що рішення по військових операціях приймає ставка верховного головнокомандувача. Тобто - Зеленського. Доти подібних заяв офіс Зеленського не робив, вочевидь аби не брати відповідальність за ситуацію на фронті. Але. Після успіхів під Харковом, біля Лиману та у Херсоні у Зеленського різко переглянули свої дії, і заходилися розповідати Залужному як йому треба воювати.

Тобто реальну відповідальність за всі події 2023 р. несе старший за посадою воєначальник - президент України Володимир Зеленський. Тут або - або. Або не лізь, або - відповідай.

Другий факт. Мар'яна Безугла нещодавно оприлюднила табличку щодо рівнів підпорядкування у ЗСУ. З таблички витікало що головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний є підлеглим міністра оборони. Очевидно, у 2022 р. так не було, бо ситуація на фронті була ахова, і все тягнув на горбу Залужний. МО займалося тільки забезпеченням - тобто не вдягнуло армію вчасно і не забезпечило транспортом і ще багато чим. Але.

Табличка Безуглої чітко показує ХТО винний в провалі на півдні. Хто не дозволив військовим діяти за планами військового часу. З чиєї вини на Чонгарі всю армаду російських горлорізів героїчно зустрів один-єдиний батальйон морпіхів неповного складу.

Це все сталося через міністра оборони Резнікова - "кращого міністра оборони в історії" за версією ЗЕботви. А про Резнікова відомо таке - 23 лютого 2022 р. на нараді у Зеленського він доводив що ніякого вторгнення не буде. Вам зрозуміло хто в'язав руки генералам? І яку мужність мав проявити Залужний, аби фактично всупереч волі командування проводити рекогносцировки, складати плани оборони - і приховувати їх і від американців і від ОПУ?

Нарешті, третій факт. Про те що ОПУ намагається позбутися Залужного і замінити його на Сирського, від інсайдерів я чув ще на початку літа 2022 року. Та що там? Вся армія про це теревеніла у той час.

Тепер Бутусов стверджує, що не просто ОПУ висувала Сирського на противагу Залужному - Зеленський фактично розділив ЗСУ на два табори.

Мені цікаво - Бутусов бреше? Тобто його зараз заарештують як російського агента? Чи його заяви залишаться без наслідків - і тим ОПУ розпишеться, що Бутусов сказав правду?

Яка реакція буде?