Харківські суди лояльні до корупціонерів

 Харківські суди лояльні до корупціонерів

У Харківській області суди виносять вкрай мало вироків із реальним покаранням для чиновників, затриманих за хабарництво

Як передає кореспондент Харків.depo.ua, на цьому акцентував прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

За його словами, з початку року в Харківській області винесено 36 вироків відносно корупціонерів, тільки 5 із них отримали реальне покарання. Із цих 5 стосовно 2 засуджених потрібно було подавати касацію.

"Виходить, що якщо кожен сьомий корупціонер отримує реальну міру покарання, то чого корупціонерам треба боятися брати хабарі, логічне питання?", - обурився прокурор.

Данильченко також зауважив, що суди дуже часто зменшують запропонований прокуратурою розмір застави. За його словами, в першому півріччі прокуратура 33 рази зверталася до суду з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру великої суми застави. "Тільки в 2 випадках суди погодилися з тією сумою, яку просила прокуратура. У всіх інших випадках сума застави значно зменшувалася", - сказав прокурор.

Він додав, що у 5 випадках суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а з усіх затриманих тільки один підозрюваний не вніс заставу і залишився в СІЗО.

"Я підтримую ініціативу президента, щоб було внесені відповідні зміни до чинного кримінального законодавства, щоб корупціонери не мали реальної можливості виходити з-під варти, вносячи певні суми застави. Або визначити їх такими, щоб вони були непідйомними для корупціонерів", - підкреслив Данильченко.