Ходорковський таки визнав, що Крим – це Україна

Російський опозиціонер, колишній власник ЮКОСа і засновник громадського руху "Відкрита Росія" Михайло Ходорковський заявив, що вважає Крим частиною України

Так він сказав у понеділок ввечері під час виступу в Стенфордському університеті (США), передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Я спеціально напередодні нашої зустрічі розмістив у себе в Twitter запис про виступ Путіна в 2008 році, де він сказав, що Крим, без всякого сумніву – український. Що я можу сказати, якщо президент так каже?" – зазначив він.

Крім того, Ходорковський визнав, що за нинішнього режиму в Росії надійного миру в Україні не буде, але при цьому він все ж вірить у можливість українців поставити країну на ноги всупереч тиску з боку Кремля.

"Те, що цьому (путінському, – Ред.) режиму не можна вірити - ми всі бачимо. Але чи зможе Україна стати успішною, поки при владі в Росії Путін? Моя відповідь – так", – наголосив він.

Ходорковський підкреслив, що дуже вболіває, щоб Україна була успішною. "Не тільки тому що там живуть друзі, а й тому, що для Росії цей приклад був би дуже значущим. Якщо Україна буде успішною країною, демократія в Росію прийде швидше і з меншою кров'ю", – підсумував російський опозиціонер.

Нагадаємо, восени 2014 року Ходорковський заявляв, що повернути Крим Україні зможе лише "черговий диктатор".